Konkurranse

Hvordan har det seg sånn at en suicidal og mildt sagt sprø UFO-sekt begynner å verve medlemmer over Internett, før skoleverket har fått opp bra informasjon om for eksempel seksårsreformen på samme medium? Hvordan kan det ha seg at pornoindustrien leverer levende bilder av vakre og lettkledde kvinner fra andre land, rett hjem på datamaskinen til nordmenn som ønsker å bivåne, når ikke pasienter og leger på norske sykehus har mulighet til å bruke bildetelefon for å stille diagnose? Hvem er det egentlig som styrer utviklingen?

Hvordan kan det ha seg at Oslo Taxi bruker satellitter for å navigere rundt i Oslos lett uoversiktelige gater, når internasjonale oljetankere navigerer langs norskekysten med sjøkart på papir, hvor skjær og holmer kan være tegnet inn med mange hundre meter feil? Hvorfor klarer kroatiske femtenåringer å bryte seg inn i den digitale delen av Pentagon, når syke, norske pensjonister ikke kan bruke Internett til å søke etter hvor det er kortest sykehuskø?

Hvorfor investerer det private næringsliv millioner av kroner i informasjonsteknologi og telelinjer, mens skoleverket vurderer om de har råd til å kjøpe nye samfunnsfagbøker for sjuendeklassinger? Hvordan kan det ha seg at unge jyplinger uten noen som helst formell bakgrunn blir tilbudt sjefsstillinger innenfor markedsføring, media og kommunikasjon, mens friske og raske 50-åringer med lang utdannelse og bred bakgrunn blir gående arbeidsløse. Ikke spør meg, jeg bare jobber her.

Svar på spørsmålene kan sendes til redaksjonen via epost, og alle som svarer korrekt er med i trekningen av en virtuell reise til Bjørnøya. For at trekningen skal gå riktig for seg, blir den overvåket av et selvoppnevnt nett-politi.

Inge Knudsen

[ Inges hjemmeside ]